Стиловете Барок, Рококо и Луи са сред класическите и най-популярни в света. Желанията в домакинството винаги варират, а между това да постигнете една наистина оригинална визия в обзавеждането, изцяло с нашия магазин за старинни и антикварни мебели и аксесоари, то можете също така и съвсем успешно да съчетаете всеки един от тези стилове с модерните мебели, които в момента се предлагат на пазара. Има, разбира се, няколко основни правила, които трябва да следвате, за да постигнете пълна хармония и да избегнете момента, в който жилището ви ще изглежда прекомерно обзаведено и претрупано. Тайната на съчетаването на гореспоменатите стилове с модерната визия на едно жилище е в умереността, вниманието към детайлите и избягването на излишъците. Запомнете – един стилно обзаведен дом винаги е с изчистена визия, която в същото време е втъкала в себе си нотка лукс.

 

  1. Изберете водещите цветове

Започнете с черно, сиво или бяло и около тези цветове надградете останалата част от обзавеждането. Можете да включите металически цветове като сребристо или златисто (но не и двата едновременно), както и огледални повърхности, кристали или акрил. Трябва да съчетавате с вкус, защото иначе рискувате интериора ви да изглежда претрупано. Добавете повече от още два цвята и се придържайте към романтичните елементи.

 

  1. Самите мебели

Инвестирайте в мебели, които ще добавят колорит в дома ви – огледало с орнаменти, дърворезби, подходящи и красиви аксесоари. Подобни мебели са лесни за намиране, дори и скъпите репродукции са на разположение на пазара в момента. Тези колоритни мебели могат да бъдат в лъскаво черно или в меки, светли тонове (за предпочитане – светли тонове). Тапицериите също са добро решение в случай, че нямате домашни любимци (може да заложите на така интересното синьо кадифе, примерно).

антик

  1. Избягвайте излишното

Това е добро решение освен ако не искате дома ви да заприлича на Версай. Не са ви необходими цели пет антични мебели в една стая. Понякога, само един или два такива са напълно достатъчни щом са подбрани с вкус и в унисон с цялостната визия на дома ви. Няколко подходящо аксесоара в стаята Ви, могат да подчертаят вкуса Ви и домашния уют.

антик

  1. Умело съчетавайте модерното със старинното

Придайте на дома си и съвременна визия. Съчетавайте платове с шарки с, да речем, раирани тапети в съответстващите цветове. Вертикалните райета са класика, а ако подберете подходящите модерни мебели, ще придадете на стаята повече просторност.

/Следва продължение/

Снимки: Vintage Apartments