“Pate de verre” е малко позната технология у нас. Част от антикварното, дори антично изкуство, тя се отличава с неподражаем стил в стъкларството и изработката на бижута. Широко използвана от древността до днешни дни, тези стъклени произведения са популярни в цял свят и красят много от домовете на световно известни творци, кино звезди, артисти и популярни личности.

Tехнологията се използва за създаване стъклени произведения на изкуството. Пастата се образува чрез смесване на стъклен прах, суспендира се във вода, прибавят се различни метални оксиди, които след калциниране придават определени цветове. След  изпичане при висока температура се образува желаната плътност и матово покритие. В този процес, прахът се синтерова. Този метод е подходящ за производството на така наречените „пасти“ за стъкло, което първо се покрива с горен слой на продукта и след това синтерова. Уредите и технологията, макар и в съвършенно примитивен вид произлизат още от Древен Египет.

Антикварни и старинни аксесоари можете да откриете във всеки един от нашите раздели. Удоволствието да предложим тези и други красоти за очите и домашният уют.

[ux_product_categories number=“10″ parent=“0″ columns=“4″ title=“Нашите предложения“ ]